Klaarsäga Filee Nahal

12.95 

Kilogrammi hind 12.95 €/kg

Päritolu: Hollandi Perefarm

Laost otsas

Tootekood: JM166 Kategooriad: ,

Allergeen:

Klaarsäga.

Säilitamine:

Säilitada temp 0…+2.

Enne tarvitamist soovitame kuumtöödelda.

Liik nimega Klaarsäga:

Mõnikord õiged asjad sünnivad armastusest. Näiteks, kui kohtusid kunagi omavahel vundu ja angersäga, siis sündis täiesti uus liik, mille nimeks sai klaarsäga. Klaarsäga on üks väga põnev ning maitsev kala. Seda on võimalik grillida, praadida ning küpsetada. Meie otsustasime pannil grillimise kasuks. Kuid, mis kala see klaarsäga siis õigupoolest on ning mis muudab selle nii eriliseks?

Eestisse jõudis klaarsäga esmakordselt aastal 2016. Tegu on kvaliteetse puhta kalaga. Klaarsäga toob praegu Eestisse M.V.Wool ning seda kasvatakse väikese ökoloogilise jalajäljega Hollandi farmis. Meil on väga hea meel, et tootmisprotsessides ja tehnoloogiate valikul pööratakse suurt tähelepanu nii kalade heaolule kui ka looduse säästmisele. Kalad kasvavad stressivabalt, neile sobivas vees, ilma ravimiteta ning toidetakse neid GMO-vabade söötadega.

Filee valmistatakse paari tunni jooksul farmis kohapeal. See kalafilee on roosaka-valge mahlase lihaga ning täiesti luuvaba.

Ideaalne kala, mis maitseb kindlasti ka lastele, sest luude noppimine jääb ära ning pole karta ka luude sattumist kurku. Lisaks säilib kalal pärast küpsetamist tugev koestruktuur nagu lihalgi.

Soovitame kindlasti kõigil see huvitav ja väga maitsev kala järele proovida, sest just väga tihti pole võimalik süüa midagi nii erilist ning eksootilist, kui seda on klaarsäga.

 

 

Lihtne klaarsäga retsept:

Praetud klaarsägafilee

Vajad:

  • 1.  M.V.Wooli Klaarsäga fileed
  • 2. 2-3 spl teriyaki kastet
  • 3. 2 spl vedelat mett
  • 4. 1 suurem küüslauguküüs
  • 5. umbes 1 tl ürdivõid
  • 6. Spinatit
  • 7. Punast kapsat
  • 8. Laimi
  • 9. Soola ja pipart

Valmistamisõpetus:

  1. Puhasta filee nahk soolaga. Raputa nahale soola ja pühi salvrätikuga sool nahalt maha. Lõika fileest parajad tükid koos nahaga. Vala kaussi teriyaki kastet, vedelat mett, soola ja hakitud küüslauku ning sega. Tõsta fileed kastme sisse ja hoia marinaadis 30 minutit kuni 1 tund. Prae grillpannil kõigepealt naha poolega ja siis keera ümber ja eemalda nahk. Serveeri filee koos spinati ja punase kapsaga. Tõsta filee peale sulama ürdivõid

Head isu!

Võimalik Kaalusamm (kg)

sisestan käsitsi, 1 Kg