Maitsev valge lihaga kala. Kohafilee on maheda maitsega, seepärast maitseb see hästi ka lastele. Valge lihaga kala sobib hästi kõikvõimalikesse roogadesse- vaid fantaasia on siin piiriks.
Allergeen:
Kohafilee.
Säilitamine:
Säilitada temp 0…+2. Enne tarvitamist soovitame kuumtöödelda.
Retseptiidee:
Brittide rahvustoit Fish & Chips kohafileest (VT VIDEO SIIT)
Koostisained:
- 4 x 120 g kohafilee tükki
- 2 suurt muna
- 150 g maisijahu
- 150 g purustatud maisihelbeid
- 500-700 ml õli
- 3 suurt kartulit
- Soola
Valmistamisõpetus:
- Lõika kohafileest umbes 120g tükid. Klopi 2 suurt muna ja kasta kohafilee tükid muna sisse. Kasta kohafilee tükid maisijahusse. Vajadusel korda filee kastmist munasse ja seejärel maisijahusse, et kala oleks ühtlaselt kaetud. Kasta filee purustatud maisihelvestesse. Kalla pannile 500-700 ml õli ja prae kala õlis umbes 4-5 minutit või kuni kala on pealt kuldpruun. Maitsesta kala soolaga. Viiluta kartulid ja friteeri samas õlis kuldpruuniks.
Tootja: M.V:Wool As, Kibru Kala, Vintse küla, Harjumaa, Eesti