Sinimerekarbid võrgus 1 kg

5.50 

Jahutatud sinimerekarbid võrgus. Valmista paellassid, risottot, mereannisuppi, grillli. Maitsvate sinimerekarpide valmistamise idee saate  siit .

 

Kogus
Võrdle
Tootekood: KÜL139 Kategooriad: , Silt:

Sinimerekarbid jahutatud, võrgus on pärit Norra kargetest vetest. Tuleb säilitada temp 0…+2. Enne tarvitamist soovitame kuumtöödelda. Sinimerekarbid on toitainerikkad- sisaldavad palju valku, B12 vitamiini, joodi ning seleeniumi.

Jagame teiega M.V.Wool perekonna traditsioonilist sinimerekarpide retsepti ja Sinimerekarbid tummises tomatikastmes retsepti.

Koostisosad

  • 1 kg sinimerekarpe
  • 3-4 spl oliiviõli
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 1 värske tšilli või 0,5 tl tšilli helbeid
  • 8-10 ploomtomatit
  • 200 ml valget veini
  • 1 suurem laim
  • Peotäis hakitud peterselli
  • Soola
  • Pipart

Valmistamine

  1. Vala potti 3-4 spl oliiviõli ning lisa hakitud küüslauk ja hakitud tšilli.
  2. Lisa väiksemaks lõigatud ploomtomatid ning sega.
  3. Maitsesta soola ja pipraga ning lase madalal kuumusel veidi keeda.
  4. Viska minema avanenud sinimerekarbid (need on pahaks läinud ja neid süües võib saada toidumürgituse). Karbid peavad olema enne keetmist kinnised, siis need on värsked.
  5. Vala potti 200 ml valget veini ja 1 kg sinimerekarpe ning sega.
  6. Lisa peotäis hakitud peterselli ja sega.
  7. Keeda seni kuni karbid on avanenud.
  8. Pigista sisse laim.
  9. NB: viska ära kõib karbid, mis ei avanenud! Neid ei tohi süüa.

Retsepti valmistamise video leiate aadressil https://www.youtube.com/watch?v=l31urplIzng

Jagame teiega ka meie teist retsepti!

Koostisosad

  • 1 klaas 200 ml valget veini, sobib poolkuiv
  • 1 keskmine tsillipipar ilma seemneteta
  • 1 spl tumedat suhkrut või mett
  • 1 purk purustatud tomateid
  • 2-3 küünt küüslauku
  • 1 kg sinimerekarpe
  • 1 suur sibul
  • 2 spl võid
  • Parmesani juust
  • Sool
  • Pipar
  • Maitseroheline

Valmistamine

  1. Haki üks suur sibul ja prae see pannil.
  2. Lisa pannile 2-3 küünt küüslauku ja maitsesta soolaga ning sega.
  3. Seejärel lisa 200 ml valget poolkuiva veini ja 1 purk purustatud tomateid ning lase kastmel podiseda.
  4. Lisa kastmele 1 kg Sinimerekarpe, sega ja lase küpseda umbes 15 minutit.
  5. Serveeri parmesani juustu ja maitserohelisega.

Meie ettevõtte lugu saate lugeda siit: https://mvwool.ee/meie-lugu/

 

..Ja ega teine kolmandata jää:

Lihtsad suitsued grillitud sinimerekarpid:
  • Viska topelt-fooliumisse puhastatud sinimerekarbid, vala üle küüslauguvõiga, lisa tükeldatud sibul, petersell ja klaas valget veini.
  • Sulge tekitatud komps ja viska sütele.
  • Tekkiv aur kompsu sees küpsetab sinimerekarbid valmis juba 10 minutiga- jõuad just vahepeal laua katta…
  • Nüüd ava kompsuke (ettevaatust- kuum aur!) ning lisa rõõska koort nii umbes 100 ml ja lase tekkinud kastmel veel 3-4 minutit sütel tõmmata, siis saab mõnusa suitsumeki asi ka juurde. Kaunista peterselliga.
  • Võid kiirelt ka saiad sütel röstida, need sobivad sinimerekarpide juurde ülihästi.
 
Nüüd on kõik valmis- head isu!