Mõnusalt võise maitsega valge lihaga kala. Populaarne on kasutada võikala võileibade katteks, salatites või siis sushirullides.
Koostisosad:
Eskolar (Lepidocybium flavorbrunneum, FAO 87, Traalpüünis), keedusool
Toitumisalane teave (100g kohta):
Energia: 827kJ/198 kcal
Rasvad: 15.5 g (s.h. küllastunud rasvhapped: 3,3g)
Süsivesikud: 0g; (sh. suhkrud 0g)
Valgud: 14.9g
Sool: 3,5g
Säilitamine:
Säilitada temp 0…+4.
Üle 100g süües võib põhjustada mao ärritust.
Võib sisaldada mao – ja sooletegevusele ebasoodsalt mõjuvaid ühendeid!
Retseptiidee – Külmsuitsu Võikala Pasta.
Valmistamise video leiad siit
Koostisained
- 300 g külmsuitsu võikala
- 1-2 küüslauguküünt
- 100 g viilutatud porrut
- 200-300 ml rõõskakoort
- 3-4 päikesekuivatatud tomatit
- 1-2 munakollast
- 300 g pastat
- 1 spl kappareid
- Oliivõli
- Sool
- Pipar
- Maitseroheline
- Tšilli
- Parmesan
Valmistamisõpetus
- Pane 300 g pastat keema.
- Tükelda 300 g külmsuitsu võikala.
- Haki 1-2 küüslauguküünt.
- Vala pannile oliivõli ja prae 100 g viilutatud porrut ning lisa hakitud küüslauk.
- Vala peale 200-300 ml rõõskakoort ning sega.
- Haki 3-4 päiksekuivatatud tomatit ja lisa need kastmesse.
- Maitsesta kaste soola ja pipraga.
- Lisa kastmesse 1-2 munakollast ja 300 g tükeldatud külmsuitsu võikala ning sega.
- Vala kastmesse 300 g keedetud pastat ja sega need läbi.
- Serveerimisel lisa 1 spl kappareid, maitserohelist, tšillit ja riivi peale parmesani.